• Like the natural diversity of Slovenia’s beautiful landscapes, the programme intent is to enrich the diversity of your potential to greater heights.
STRATEGIJE ZA USPEH: Akreditirani program za usposabljanje coachev (Accredited Coach Training Programme, ACTP)

Programska direktorica in izvajalka programa: Saima Butt, MBA, MCC

Inštitut Olos z velikim zadovoljstvom gosti Saimo Butt, Change Advantage Ltd,  ki je certificirani mojster coach (Master Certified Coach, MCC) in mednarodni trener coachev iz Oxforda v Angliji kot izvajalko tega s strani Mednarodne zveze coachev (International Coach Federation, ICF) akreditiranega programa za usposabljanje coachev (Accredited Coach Training Programme, ACTP): Strategije za uspeh.

Usposabljanje je namenjeno profesionalnim coachem, internim coachem v organizacijah, HR strokovnjakom, izvršnim direktorjem, managerjem in vodjem, ki lahko z uspešno uporabo coaching pristopa omogočijo svojim sodelavcem in organizaciji doseganje izjemnih rezultatov.

Kot so raznolike naravne lepote čudovite slovenske dežele, tako je tudi namen programa obogatiti raznovrstnost vaših kompetenc in dodati nove razsežnosti vašemu potencialu.

Vizija našega programa je omogočiti udeležencem, da izrazijo in zaživijo najbolj ustvarjalni in uspešni del sebe.

UVOD V AKREDITIRANI PROGRAM ZA USPOSABLJANJE COACHEV: STRATEGIJE ZA USPEH

Ta akreditirani program za usposabljanje coachev (Accredited Coach Training Programme, ACTP) bo izvedla Saima Butt, MBA, Certificirani mojster coach (Master Certified Coach, MCC) in Certificirani mentor Coach (Certified Mentor Coach, CMC), direktorica Change Advantage Ltd.

Naše usposabljanje je oblikovano tako, da boste lahko uživali v procesu postopnega in celostnega pridobivanja temeljnih kompetenc coacha. Odprlo vam bo pot k pridobitvi individualne ACC in PCC akreditacije.

 

Posamezni moduli usposabljanja vključujejo izvajanje usposabljanja v živo, poglobljeno virtualno učenje, demonstracije, izvajanje coaching pogovorov in mentoriranje. Na voljo bo tudi čas za izmenjavo mnenj in diskusijo v okolju, ki bo podpiralo vaš idealni učni slog – lahkotno in z obilo zabave!

ACTP programi, akreditirani s strani ICF  postajajo vse bolj prepoznavni kot standard kakovosti za usposabljanje profesionalnih coachev po vsem svetu. Z vključitvijo v ta program si boste dali priložnost, da se po opravljenem programu akreditirate v največji organizaciji profesionalnih coachev, ICFu, in si s tem zagotovite konkurenčno prednost za izvajanje coaching storitve.

Vsebina programa

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želijo postati profesionalni coachi, kot tudi vam, ki delujete v poslovnem okolju in želite razvijati veščine vodenja samega sebe in vodenja drugih. Vsak posamezni modul usposabljanja, ki ga tematsko predstavljamo v nadaljevanju, zato vključuje tudi poslovni vidik.

1. modul – 3 dni: Soustvarjanje partnerskega odnosa

V prvem modulu, ki je namenjen postavljanju temeljev, spoznamo, kako lahko izgradimo dolgoročni partnerski odnos, dosežemo uspešne dogovore s stranko* in postanemo ciljno usmerjeni. Skozi opredelitev in razlikovanje coachinga od drugih, sorodnih strok, poglabljamo svojo radovednost in učenje.
Pristop so-ustvarjanja etičnih in profesionalnih standardov nam omogoča raziskovanje temeljnih kompetenc coacha in njihovega pomena pri sodelovanju s strankami.

*V nadaljevanju uporabljamo pojem stranke. V kolikor se s coachingom ne ukvarjate profesionalno, pač pa veščine coachinga uporabljate pri svojem delu in v vsakdanjem življenju, so vaše »stranke« vsi, s katerimi ste v interakciji, ko uporabljate veščine coachinga (sodelavci, ki jih vodite, družinski člani, prijatelji,…)

2. modul – 3 dni: Vzorci, programi in vedenje

V tem modulu izhajamo iz vznemirljive teme nevroznanosti in spoznavamo, kako vzorci in programi usmerjajo naša vedenja. Razumevanje naših lastnih vzorcev nas, kot coache, opolnomoči, da znamo aktivno poslušati in prepoznati vedenja in izbire drugih.

Na osnovi prepoznavanja vrednot in prepričanj ustvarjamo paleto novih možnosti, kako omogočiti stranki, da se premakne naprej in razvije podporna vedenja, ki ji bodo dobro služila v sedanjosti in prihodnosti.

3. modul – 3 dni: Raznolikost mišljenja

Razumevanje našega priljubljenega stila mišljenja, kaj nas ovira pri tem, da bi dosegli, kar želimo in kako to prepoznamo, je osnovno izhodišče tega modula. Razvijanje ustvarjalne prožnosti za doseganje avtentične skladnosti z našo vizijo nam omogoča, da postavljamo neposredna vprašanja o tem, kaj res želimo.

Pogled nase z različnih zornih kotov prinaša širšo sliko in izbire, kdo smo lahko in čemu. Krepitev zavedanja stranke o tem ustvarja globoko zaupanje in povezanost v coaching odnosu, ki lahko izvabi pomembne spremembe.

4. modul – 3 dni: Prisotnost

Vaša transformacijska sprememba bo osrednja tema tega modula in ustvarjanje zavedanja o odtenkih sodelovanja med vašim telesom in umom, ter razvijanje skladnosti med tem, kdo ste in kako ste lahko še bolj prisotni v ohranjanju tega želenega stanja.

Takšna transformacija omogoča stranki, da je prisotna in v stiku s samo seboj in s svojim poslanstvom.

5. modul – 4 dni:  Uspešnost izvajanja coaching procesov

Integracija znanja in ustvarjanje zavedanja, kako merimo, izgrajujemo in dosegamo odličnost pri izvajanju coaching procesov, je osrednji del zadnjega modula v živo. Imeli boste priložnost, da krepite občutek varnosti v negotovosti in zaupanja v neznanem. Znati ustvariti ta prostor, najprej zase in nato seveda za svoje stranke, odpira obilo možnosti, ki vodijo k rezultatom.

Na koncu gre za zavedanje in sprostitev lastnega potenciala za doseganje mojstrstva v izvajanju coaching procesov.

6. modul – usposabljanje v virtualnem okolju: Coaching mentorstvo

V skupinskem mentorskem coaching procesu se bomo posvetili vsaki od temeljnih kompetenc coachinga skladno z ICF standardi z namenom razvijanja vaših kompetenc coachinga in raziskovanja, kako lahko poglobimo naše razumevanje etičnih standardov coachinga skozi vsako od temeljnih kompetenc, ki odlikuje mojstrstvo v coachingu.

Modul vključuje osem 90-minutnih virtualnih srečanj skupinskega mentorskega coachinga v obdobju 4 mesecev (dve srečanji v spletnem okolju na mesec) in tri 60-minutna individualna mentorska srečanja v spletnem okolju z vašo trenerko.

Z več kot 10-urnim mentorskim coaching procesom v tem modulu se zaključi program ACTP program, ki ga v primeru polne udeležbe lahko predložite v akreditacijskem postopku pri ICF na stopnji ACC ali PCC.  Več o individualnem akreditiranju.

Več o programu

O vaši trenerki

Saima izvajanju programa prinaša svoje 18-letne izkušnje kot poslovni coach za vodstveni kader in certificirani mentor coach, kar zagotavlja visoko raven znanja za pridobitev vaše ICF akreditacije. Kot soustanoviteljica in sodirektorica podjetja Change Advantage Ltd, ki nudi svoje storitve organizacijam v zasebnem in javnem sektorju, se s svojim strokovnim znanjem odlikuje predvsem kot coach voditeljem, ki želijo ustvarjati in vpeljevati spremembe.

Po opravljeni univerzi in pridobljenih izkušnjah v korporativnem okolju v farmacevtski industriji je zaključila MBA študij in pri Mednarodni zvezi coachev – ICF pridobila licenci Certificirani mojster trener (Certified Master Trainer) in Certificirani mojster coach (Master Certified Coach, MCC). Kot akreditirani programski vodja in mednarodna trenerka in coach izvaja programe za zaposlene v podjetjih, kot tudi specializirane programe za nadaljnji razvoj coachev po vsej Evropi.

Vodje navdušuje njena strast pri uporabi veščin strateškega mišljenja in intuitivnega zavedanja z osredinjenostjo na ciljih, ki zagotavljajo njihov poslovni uspeh. Uživa sloves coachinje, rojene za podporo izvršnim direktorjem in njihovim vodstvenim timom in osredotočene na njihove poslovne rezultate. Pri svojem delu zagotavlja najvišje standarde kakovosti poslovnega coachinga v njej lastnem, edinstvenem slogu. Stranke pripovedujejo, da so coaching pogovori s Saimo polni topline, humorja in navdihujočega učenja.

Kaj stranke pravijo o Saimi:

»Ena izmed najodličnejših coachev Velike Britanije … Izjemna MCC coachinja, ki zna spretno izvabiti vpoglede in delovanje pri tistih, ki jih podpira in spodbuja pri njihovem razvoju.”  Več pričevanj in mnenj udeležencev usposabljanj v Sloveniji.

Ta program se bo izvajal v angleškem jeziku. 

 

Kdaj in kje:

Trening “v živo” bo potekal: Center za psihodiagnostična sredstva, Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana, v spodaj navedenih terminih (od 9:00 – 18:00):

 • Modul 1: 23. – 25. november 2018
 • Modul 2: 18. – 20. januar 2019
 • Modul 3: 15. – 17. februar 2019
 • Modul 4: 29. – 31. marec 2019
 • Modul 5: 9. – 12. maj 2019
 • Modul 6: Mentorstvo bo potekalo preko spletne platforme
 • Zaključno srečanje: 23. 6. 2019

Seminarsko delo vključuje izvajanje coaching pogovorov med udeleženci, refleksijo o lastnem učenju, razvoj in uporabo ključnih kompetenc coachinga. Evalviranje znanja bo potekalo skozi celotno usposabljanje in se zaključilo na zadnjem dnevu integracije.

Kotizacija in ugodnosti:

Vaša investicija v vaš profesionalni razvoj znaša 3.490 EUR (oz. 3.190,00 EUR za plačila do 26. 10. 2018  in za vse, ki so že udeležili kateregakoli našega dosedanjega usposabljanja).

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (trenutno nismo zavezanci za DDV).

Kotizacija vključuje:

 • udeležbo v programu usposabljanja in seminarsko gradivo,
 • potrdilo o zaključku ACTP programa v primeru polne prisotnosti in uspešno opravljenega celotnega programa,
 • prigrizke in napitke med odmori, kosilo pa si vsak organizira sam.

Ugodnosti:

 • 300 EUR popusta za prijave in plačila do 26.10.2018 in za vse naše udeležence, ki so se udeležili kateregakoli našega dosedanjega usposabljanja.
 • 10 % popust v primeru 3 ali več udeležencev iz enega podjetja/organizacije.
 • Za fizične osebe, samoplačnike, je možen dogovor o obročnem plačilu do največ 6 zaporednih mesečnih obrokov (1. obrok je potrebno poravnati najkasneje do 15. novembra 2018; zadnji v primeru največ šestih obrokov do 15. aprila 2019).

Prijave, plačilo in odjave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest oz. najkasneje 9. novembra 2018. Za prijavo izpolnite spletno prijavnico. Vaša prijava je popolna, ko izpolnite prijavo in plačate kotizacijo. Po prejemu vašega plačila, vam potrdimo mesto v programu. V primeru, da je prijav več kot razpoložljivih mest, bomo upoštevali vrstni red vplačil.

Kotizacijo prosimo nakažite najkasneje do 15. novembra 2018. V namen napišite »Kotizacija datum začetka modula + ime in priimek udeleženca-ke«, pri sklicu pa 00- datum začetka modula v obliki dd-mm-yyyy. Račun boste prejeli na delavnici.

Podatki za plačilo: Inštitut Olos, Podturn pri Dol. Toplicah 17, 8350 Dolenjske Toplice; IBAN SI56 6100 0001 3959 908 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, SWIFT/BIC: HDELSI22)