VODJA – COACH SVOJIM SODELAVCEM

Se kot vodja kdaj »zalotite« pri tem, da:

  • vas posrkajo dnevna rutinska opravila in da se vse preveč ukvarjate z reševanjem problemov?
  • je delavnik prekratek za vse, kar ste si zadali in delo potuje z vami skoraj vedno in povsod?
  • s težavo najdete čas za strateške razmisleke?

Si želite:

  • preseči nivo operativnih nalog in reševanja problemov?
  • odkriti potencial vsakega sodelavca teamu in ga razvijati?
  • razvijati ciljno usmerjenosti, samostojnost, ustvarjalnost, proaktivnost, odgovornost, … sodelavcev, ki jih vodite?
  • navdihniti in opolnomočiti vaš team, da deluje popolnoma samostojno in učinkovito tudi v primeru vaše daljše odsotnosti?

Coaching orodja so lahko  vodji v pomoč kot učinkovito komunikacijsko in motivacijsko orodje, s pomočjo katerega sodelavcem omogoči, da se zavedo lastnih virov in potencialov in jih tudi v polnosti izkoristijo.  Tako jim omogoča hitrejši razvoj, odgovornost za postavljanje in doseganje ciljev, samostojnost pri sprejemanju odločitev, hitrejše in učinkovitejše učenje, večje zavedanje lastnega delovanja in vpliva le-tega na druge procese v podjetju in še bi lahko naštevali.  Z uporabo coaching veščin  vodja sodelavce podpira pri učenju in razvoju in jim prepusti samostojnost in odgovornost za postavljanje ciljev in doseganje rezultatov.

O tem, kakšne spremembe lahko kot vodja dosežemo in kakšne koristi ima lahko podjetje/organizacija, če bi vodje in managerji imeli coaching veščine in jih  uporabljali pri vsakodnevnem delu,  govori kratek izsek iz intervjuja s Saimo Butt, MCC (Master Certified Coach /Certificirani mojster coach) iz Oxforda.

 

Konec oktobra bomo za prejemnike naših novic, ki so se na novice prijavili preko spletne strani, odprli posebno podstran, na kateri bo objavljen celotni pogovor, ki sicer ne bo javno objavljen. Če se še niste prijavili na naše e-novice, se lahko prijavite preko spodje povezave. Bodite z nami :).

OBVEŠČAJTE ME

Več o tem, kaj je coaching  in zakaj postati coach najdete na povezavi

POSTANI COACH

Več o treningu, ki ga bo vodila Saima od novembra 2018 – junija 2019 preberete na povezavi:

VEČ O PROGRAMU

admin