MENTOR COACHING

Se ukvarjate s coachingom in bi se radi akreditirali pri Mednarodni zvezi coachev (International Coach Federation – ICF) in vam na poti do vaše akreditacije manjka  mentor coaching? Več o akreditacijskih poteh si lahko preberete na spletnih straneh ICF.

Mentor coaching ponujamo samostojno in neodvisno od ACTP programa, ki že v programu vključuje tudi mentorski proces coachinga.

Izvaja ga Saima Butt, Change Advantage Ltd, Certificirani mojster coach (Master Certified Coach, MCC) in mednarodni trener coachev iz Oxforda v Angliji.

“V procesu akreditacije , Mentor Coaching pomeni , da ima kandidat coaching povezan z razvojem svojih coaching veščin in ne toliko življenjskim ravnotežjem ali drugimi vsebinami, ki niso povezane z razvojem kandidatovih veščin coachinga«. coachfederation.org

Coaching veščine se ocenjujejo skladno z ICF ključnimi kompetencami.

​Saima v Mentor coaching program prinaša svoje dolgoletne izkušnje kot Executive Coach in Certified Mentor Coach. Na tem programu boste z vašim trenerjem in soudeleženci delali v štirih različnih vlogah: coach, stranka, opazovalec in sodelavec. Sistematično bomo razpravljali o posamezni ICF ključni kompetenci na različnih ravneh certificiranja za ACC-PCC-MCC.

Skozi učenje boste pridobili globlje razumevanje etike, standardov in ključnih kompetenc potrebnih za uspešen coaching. Poseben poudarek bo na umetnosti in znanosti coachinga, še posebej pa na:

  • prisotnosti za stranko
  • partnerstvu v celotnem coaching odnosu
  • prepoznavanju ciljev in želenih rezultatov strank
  • razumevanju sprememb na treh ravneh: od želje do spremembe.

Naši pogovori bodo vključevali splošne cilje in posebna vedenja…

Primeri splošnih ciljev:

  1. izboljšati in soustvarjati coaching odnose
  2. vaditi kompetenco #5 in izostriti poslušanje

Primeri posebnih vedenj:

  • CC #5: upoštevati strankine jezikovne vzorce
  • CC #9: s stranko načrtovati delovanje
  • CC #4: poglobiti partnerstvo

Program bo trajal 4 mesece in bo obsegal šest 90 minutnih srečanj skupinskega Mentor coachinga 2 x mesečno in 3 individualne 60 minutne mentor coachinge s Saimo. Za polno udeležbo v programu prejmete Mentor Coaching certifikat za 10 ur za potrebe akreditacije in njenega podaljševanja.

Program se bo izvajal on-line z uporabo virtualne platforme.

Datumi vseh srečanj se bodo dogovorili pred začetkom programa.

Zagotoviti boste morali posnetke coachingov s stranko ali pa boste izvedli coaching z soudeležencem seminarja med našim 90 minutnim srečanjem.

Med posameznimi srečanji bodo tudi domače naloge, ki pa jih bo možno rešiti v manj kot 30-ih minutah.

Vaša investicija:
Vrednost celotnega paketa mentor coachinga, ki obsega 6 skupinskih in 3 individualne mentor coachinge znaša 1.970 €.
Program se izvede za skupine najmanj 4 – 5 kandidatov. Navedena cena velja v primeru izvedbe za vsaj 4 udeležence v skupini.

Plačilni pogoji in ugodnosti:
Kotizacija zapade v plačilo 8 dni pred začetkom programa.
Možno je plačilo v do maksimalno 4 zaporednih mesečnih obrokih (prvi zapade v plačilo 8 dni pred začetkom programa in zadnji 8 dni pred zaključkom programa).

O Saimi:

Saima izvajanju programa prinaša svoje 18-letne izkušnje kot poslovni coach za vodstveni kader in certificirani mentor coach, kar zagotavlja visoko raven znanja za pridobitev vaše ICF akreditacije. Kot soustanoviteljica in sodirektorica podjetja Change Advantage Ltd, ki nudi svoje storitve organizacijam v zasebnem in javnem sektorju, se s svojim strokovnim znanjem odlikuje predvsem kot coachinja voditeljem, ki želijo ustvarjati in vpeljevati spremembe.

Po opravljeni univerzi in izkušnjah v korporativnem okolju v farmacevtski industriji je zaključila MBA študij in pri Mednarodni zvezi coachev – ICF pridobila licenci Certificirani mojster trener (Certified Master Trainer) in Certificirani mojster coach (Master Certified Coach, MCC). Kot akreditirani programski vodja in mednarodna trenerka in coachinja izvaja programe za zaposlene v podjetjih, kot tudi specializirane programe za nadaljnji razvoj coachev po vsej Evropi.

Vodje navdušuje njena strast pri uporabi veščin strateškega mišljenja in intuitivnega zavedanja z osredinjenostjo na ciljih, ki zagotavljajo njihov poslovni uspeh. Uživa sloves coachinje, ki je rojena za podporo izvršnim direktorjem in njihovim vodstvenim timom in osredotočena na njihove poslovne rezultate. Pri svojem delu zagotavlja najvišje standarde kakovosti poslovnega coachinga v njej lastnem, edinstvenem slogu. Stranke pripovedujejo, da so coaching pogovori s Saimo polni topline, humorja in navdihujočega učenja.