UČINKOVITO SODELOVANJE SKUPIN IN TIMOV PO METODOLOGIJI ODPRTEGA PROSTORA

Se tudi vi znajdete v situacijah ko:

  • je delo, ki ga je treba opraviti, zapleteno,
  • so ljudje in zamisli različni,
  • je strast do reševanja (in potencial za konflikt)  visoka in
  • je bil čas, da to storite, včeraj?

Vabimo vas, da presežete tradicionalne oblike sodelovanja in sestankovanja in preizkusite moč sodelovalnega vodenja.

Pridružite se nam pri preizkušanju in globljem spoznavanju metode odprti prostor, druge v seriji treh delavnic o metodah za plodovito sodelovanje timov in skupin, 14. novembra 2019 v Ljubljani.

Delavnice je primerna za vse, ki si želite  izboljšati delovanje svoje organizacije ali tima, kot tudi zunanje svetovalce, trenerje in facilitatorje za učinkovito vodenje skupinskih procesov v okviru svojega dela. Metoda je odlično orodje tudi za vodje na različnih ravneh in vsakogar, ki želi doseči boljše rezultate v delu skupin.

Namen srečanja po metodi odprtega prostora je ustvariti čas in prostor za ljudi, da se globoko in ustvarjalno pogovarjajo o temah, ki so zanje resnično relevantne.

Zaradi svoje odprte zasnove imajo srečanja ali sestanki po metodi odprtega prostora pogosto transformativni potencial tako za posamezne prisotne kot celotno skupino.

Metoda ponuja preprost in močan način, kako spodbuditi učinkovite delovne pogovore, ki resnično navdihuje organizacije, da uspevajo v času hitrih sprememb. Uporabna je v skoraj vseh okoliščinah, vključno s postavljanjem vizije in strateških usmeritev, reševanjem konfliktov, dvigovanjem morale, posvetovanjem z deležniki, načrtovanjem v skupnostih, sodelovanjem in globokim učenjem o izzivih in pogledih.

Pridružite se nam  14. novembra, spoznajte metodo odprti prostor in postanite gostitelj plodovitih srečanj.

Kotizacija za delavnico odprti prostor, ki vključuje gradivo, potrdilo o udeležbi,  lahko kosilo in napitke ter prigrizke med odmori je 150 EUR.  DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Ker v metodo močno verjamemo in vemo, da je še premalo poznan biser v našem prostoru,  želimo prispevati k poznavanji in uporabi metode v organizacijah.   Za člane Slovenske kadrovske zveze velja posebna ponudba:

  • 10 EUR popusta na kotizacijo za posamične prijave;
  • 10 % popusta na kotizacijo v primeru prijave dveh udeležencev iz ene organizacije;
  • v primeru prijave treh ali več udeležencev iz iste organizacije lahko izberete med opcijama 20 % popusta na kotizacijo ali  3 + 1 gratis.

V primeru prijave po tej ponudbi v opombe vpišite kodo SKZ.

Recite DA umetnosti participativnega vodenja in naj bo vaše naslednje strateško načrtovanje, konferenca, projektno ali kakšno drugo sodelovanje plodovito in naj izvabi znanje, modrost in potencial vseh udeležencev za doseganje  zastavljenih ciljev.

Za prijavo izpolnite spletno prijavnico  in nakažite kotizacijo na  Inštitut Olos, Podturn pri Dol. Toplicah 17, 8350 Dolenjske Toplice; IBAN SI56 6100 0001 3959 908 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, SWIFT/BIC: HDELSI22); namen  »Kotizacija 14.11.2019 + ime in priimek udeleženca-ke«, pri sklicu pa 00- 14112019. Račun boste prejeli na delavnici.

Za več informacij  o celotnem programu obiščite stran na tej povezavi

DELAVNICO VODITA

Natalija Vrhunc, M.Sc, je profesionalna moderatorka in članica upravnega odbora Društva moderatorjev Slovenije, ki ima izkušnje iz 15-letnega izvajanja participativnih procesov in več kot 100 izvedenih delavnic za različne naročnike. Izvajalka izkazuje obvladovanje širokega razpona moderatorskih metodologij in tehnik, vključno z inovativnimi metodami iskanja rešitev ter je usposobljena za vodenje dialoške komunikacije, ki temelji na globokem spoštovanju posameznika in njegove vloge v skupini. Kot procesni strokovnjak skupini pomaga, da doseže svoj želeni cilj, na način vključujočega, enakovrednega in ustvarjalnega sodelovanja, ki temelji na spoštovanju različnih idej in na uvidu v celoten spekter idej, ki jih prispeva skupina. Drugo ključno področje njenega dela je coaching, za katerega se je usposabljala v programu, akreditiranem pri Mednarodni zvezi coachev.

Dragana Prijanovič je moderatorka skupinskih procesov, NLP Coach, Professional Certified coach (PCC)TM certificiran pri mednarodni zvezi coachev (International Coach Federation, ICF),  NLP Trener, ADEC (Adult Educator in Company) Master Trainer,  in facilitatorka orodja SDI® (Strength Deployment Inventory). Več kot 10 let je bila odgovorna za razvoj kadrov v podjetju, kar jo je potegnilo na samostojno pot na področju moderiranja, izobraževanja, coachinga in HRM projektov. Poleg moderiranja različnih skupinskih procesov kot coach in trener doprinaša organizacijam in posameznikom pri osebni in poslovni rasti in vodi različne HRM projekte ali v njih sodeluje. Več kot 25-letne izkušnje sodelovanja v različnih skupinskih procesih v podjetju so ji dobra popotnica izkušenj na področju projektnega dela, vodenja, organizacije, razumevanja procesov in skupinske dinamike v organizacijah. Je članica upravnega odbora Društva moderatorjev Slovenije.