Mnenja udeležencev

caret-down caret-up caret-left caret-right

Dogodki letošnjega leta so od vseh nas zahtevali hitro prilagoditev in reorganizacijo klasičnega načina dela. Trenerji, coachi in facilitatorji, ki smo do sedaj delali vse v živo smo morali svoja usposabljanja prenesli v virtualni svet. Ker so bile moje delavnice vedno pripravljene zelo pestro, z mnogimi vajami, kroženjem med skupinami, delom na flipchartih v manjših in večjih skupinah, je pila preslikava tega v online prostor kar velik izziv. Na začetku sem se vsega lotila sama, a kmalu ugotovila, da potrebujem dodatno znanje ter vpogled v razna orodja, ki jih ponuja online svet. Odločila sem se pridružiti izobraževanju eFacilitator, ki sta ga vodili Dragana in Maruša in odprl se mi je nov virtualni svet. Usvojila sem orodja, ki jih prej sploh nisem poznala ali jih nisem upala uporabljati. Danes lahko rečem, da sem sposobna izpeljati kakršnokoli delavnico in izobraževanje, ki si jo zamislim in da ni več ovir, da česa ne morem več speljati online. Celo še več, moje online delavnice so postale zanimive in pestre, z mnogimi priložnostmi za sodelovanje in angažma udeležencev. Morda so skorajda še boljše kot v živo ;).

Anja Križnik Tomažin Trenerka, coach in facilitator

Spletnega izobraževanja e-Facilitator sem se resnično veselila, saj je bilo to prvo usposabljanje, na katerega sem poslala ne samo sebe, ampak tudi moja dva najbližja sodelavca. Želela sem namreč, da vsi pridobimo izkušnje, kako se v teh turbulentnih časih prilagoditi na spletno izvedbo dogodkov.  Izobraževanje je preseglo moja pričakovanja, saj smo pridobili praktične izkušnje, kako se lotiti skupinskih procesov na spletu. V bodoče bodo tako naši dogodki še bolj vključujoči in interaktivni, prav tako pa smo s tem usposabljanjem pridobili še dva nova podajalca znanja (ki sta že prej imela super teme za delavnice, sedaj pa imata še orodja za pripravo delavnic). Hvala Dragani in Maruši, ker sta vsebino pripravili na tak način, da smo se vsi počutili vključene in sprejete in ker sta tako dobro obvladali dinamiko tako raznolike skupine.

Nika Močnik EVENTNIKA d.o.o.

Zelo praktična in dinamična delavnica, ki te popelje v svet online facilitacije in tehničnega obvladovanja delavnice. Super uporabno za vsakodnevno delovanje ali izvajanje zahtevnejših online dogodkov. Spoznali smo veliko fint, orodij, iger, vaj, ki smo jih iz fizičnega okolja enostavno prenesli v online. Najpomembnejše spoznanje je, da se pri tem ne vprašamo ali se nekaj da, ampak kako se lahko to naredi in prilagodi. Izvrstna izvedba, odlična vsebina in ekstra praktično naravnanost delavnice.

Tina Fröhlich kadrovska strokovnjakinja, coachinja in mediatorka

Treninga sodobnega izobraževalnega trenerja (Train the Trainers) sem se udeležila, ker sem kot facilitatorka in dolgoletna trenerka mediatorjev in vodij, ki želijo uspešno komunicirati v zahtevnih situacijah, želela nadgraditi svoje znanje. Pritegnilo me je, da sta Dragana in Maruša pripravili strukturiran in vsebinsko bogat trening, podprt z njunimi dolgoletnimi izkušnjami. Moja izkušnja s treningom je presegla moja pričakovanja v vseh pogledih, predvsem pa glede relevantnosti informacij in praktičnosti. Zaradi pandemije sta Dragana in Maruša pokazali izjemno prilagodljivost in nekaj srečanj izvedli kot online delavnice, na katerih smo vsi aktivno sodelovali ter skozi konkretne primere pridobivali praktične izkušnje z vodenjem online in offline sodelovalnih procesov. Najbolj je izstopal modul veščin facilitiranja, ki sta ga v celoti izvedli online. Pokazali sta nam načine, kako lahko kompleksne facilitatorske metode in sodelovalne pristope izvedemo online. Pri tem sta pokazali več orodij ter nas opremili za samostojno online facilitacijo. Udeležba na tem treningu me je podprla, da sem bistveno izboljšala svoje delavnice v živo in me dobro pripravila, da sem uspešno izvedla že 4 online facilitirane procese. Toplo priporočam udeležbo na tem treningu vsem izobraževalnim trenerjem in facilitatorjem skupinskih procesov, ki želijo ostati v koraku s časom in svoje storitve uspešno ponuditi tudi v online okolju.

Simona Frumen mediator, facilitator, coach, voditeljica treningov uspešne komunikacije v zahtevnih situacijah

Program ponuja vpogled v sodobna orodja online facilitiranja, kakor tudi v umetnost facilitiranja. Koristne vsebine, umerjene na izzive sodobnega konteksta.

Mojca Križnar Blue in green, d.o.o.

Usposabljanje eFacilitator: veščine spletne facilitacije je bilo izjemno koristno in strokovno izpeljano usposabljanje. Voditeljici sta vzpostavili spletno okolje v okviru katerega smo se učili in pridobivali nova znanja na sproščen in prijeten način. Prav tako sta poskrbeli, da smo se udeleženci tudi v spletne okolju med seboj povezali, se podpirali in učili drug od drugega. Na Slovenski filantropiji izvajamo veliko izobraževanj in delavnic preko spleta in v preteklih letih smo se uporabe zooma in spletnih orodij, ki prispevajo h kakovostni izvedbi učili priložnostno. Usposabljanje pa je moja predhodno pridobljena znanja povezalo v celoto. Izvedela sem veliko novih »trikov«, ki spletne dogodke naredijo še boljše, obnovila sem znanja povezana s facilitiranjem in spoznala nova spletna orodja in metode dela. Kot izjemen dodatek izobraževanju prepoznavam e-učilnico, do katere imamo udeleženci dostop še po usposabljanju in nam omogoča, da pridobljeno znanje še utrdimo in obnovimo. Vsekakor bo usposabljanje pripomoglo k še bolj kakovostni izpeljavi naših spletnih dogodkov.

Tjaša Arko Vodja programa prostovoljstvo na Slovenski filantropiji

Iskrena hvala za tako poučno, zanimivo, zabavno in navdihujočo delavnico. Spoznali in naučili smo se res zanimivih tehnik facilitiranja in uporabnih tehničnih trikov. Dragana in Maruša sta res izvrsten tim, držali sta ravno pravi tempo, profesionalno načrtovali in izvedli vsak korak, nas držali v fokusu in nas kljub online izvedbi odlično povezali med seboj. In seveda, da ne pozabim omeniti še profesionalne spletne učilnice, ki nam je bila na voljo. Hvala

Marija Sušnik

Vsi si želimo učinkovitosti. Tako  pri prenosu znanja kot pri vodenju skupin, v živo in vedno bolj tudi v virtualnem okolju. Pri tem potrebujemo dobro razvite veščine in praktične izkušnje. Z udeležbo v  programu Sodobni izobraževalni trener sem pridobila oboje, na sistematičen način in v varnem in spodbudnem učnem okolju. Pri tem sta se trenerki izredno hitro prilagajali našim potrebam in specifičnim situacijam. Toplo priporočam vsem, ki facilitirate skupinske procese ali posredujete znanje na delavnicah in predavanjih.

Magdalena Fabčič coach, faciltatorka, izobraževalna trenerka

Delavnica je super za napredno uporabo Zooma in za dobro pripravo ter izvedbo e-dogodkov. Še posebej so mi všeč ideje za dobro izvajanje sodelovalnih procesov tudi v e-okolju in informacije o orodjih in tehnikah, ki so mi lahko v pomoč. Z mano ostajajo male skrivnosti za vzdrževanje pozornosti na e-dogodkih in orodje za pripravo dogodkov (SessionLab). Dragana in Maruša sta nas veliko naučili skozi igro in z vzgledom :). Dobro pripravljena e-učilnica je veliko dodala k preglednosti in obvladljivosti precej obsežnega usposabljanja.

V.P., Univerza v Ljubljani

Dragana in Maruša sta uigran tim, ki ti skozi konkretne primere da veliko novega znanja. Na izobraževanju se posvetita vsakemu posebej, poskrbita, da vsi sledimo. Kljub temu, da sem na spletnih usposabljanjih težko dolgo zbrana, sem temu usposabljanju brez težav sledila. Priporočam.

Andreja Pavlin direktorica Zavoda Dobra družba

Udeležila sem se 25 urne delavnice e-facilitator z Dragano in Marušo, ki jo toplo priporočam prav vsakemu, ki se želi vsebinsko in tehnično opolnomočiti za učinkovito facilitiranje oz. moderiranje skupinskih procesov v on-line okolju, ki bo zagotovo v razmahu tudi po epidemiji. Naučeno bom z lahkoto prenesla tudi v vodenje skupinskih procesov v živo. Delavnico sem doživela kot zelo skrbno načrtovano in izvedeno s pozornim vključevanjem vseh udeležencev. E-delavnica sama zase je bila sijajen primer dobre prakse! Z veseljem se bom udeležila še kakšnega Draganinega in Marušinega izobraževanja.

Mojca Černelč Koprivnikar moderatorka, Prosperia

Program E-facilitacije je odlična pot v digitalni svet za vse, ki so vešči facilitiranja v fizičnem okolju in želijo narediti korak naprej. Dragana in Maruša sta odličen tandem z ogromno znanja, zato udeležbo vsekakor ocenjujem kot dobro naložbo!

Vesna Sodnik, Beseda

Program eFacilitator je odlična priložnost za spoznavanje orodij in tehnik pri vodenju skupinskih procesov. Pridobljena znanja so še posebej dragocena v teh trenutnih časih, ko veliko stvari delamo na daljavo in moramo pri delu suvereno vključevati različna digitalna orodja.

Radovan Krajnc

Hvala Dragani in Maruši za zanimivo popotovanje v zakulisje spletnega izobraževanja. S svojo energijo, srčnostjo in pomočjo sta naredili seminar zanimiv, aplikativen in prijazen uporabniku. Premagala sem zadržanost do uporabe tolikih spletnih aplikacij naenkrat in ugotovila, da zmorem tudi jaz. Hvala za izkušnjo. Priporočam.

Maja Tuškej

Dragana in Maruša sta trening, ki je bil v letošnji pomladi predviden kot kombinacija srečanj v živo in online spretno v celoti preselili v »online« sobe. Zelo koristno in v prijetnem vzdušju, spoznavam facilitatorske tehnike in postajam suverena v vodenju spletnih srečanj. Še posebej mi je všeč delo v skupinah in preizkušanje različnih orodij ter razmišljanje o tem, kako jih kombinirati.

Marjeta Trstenjak

Odlična, izjemno praktična in uporabna delavnica, ki jo priporočam vsem, tako tistim, ki se že srečujete z online facilitiranjem, kot začetnikom! Ogromno dodano vrednost predstavlja način predajanja znanja obeh gostiteljic v obliki aktivne udeležbe vsakega udeleženca.Oboroženi z novim znanjem se mi, zahvaljujoč delavnici, odpirajo nove ideje in načini učinkovitejšega poslovanja ter zanimivejšega, interaktivnega načina prenosa znanja.

Olivera Brčina

V programu pri Dragani in Maruši sem se znašla ravno v času, ki je od mene zahteval znanje meni še ne poznanih orodij s področja vodenja skupinskih procesov in digitalne tehnike. V času, ko sem bila nekako prisiljena skočit v vodo in se spoprijet z modernimi tehnikami sedanjosti. Na tečaju sta me podprli s svojim izjemnim znanjem in strokovnostjo, razumevanjem in pozitivno energijo.  Opolnomočili sta me do te mere, da sem si upala in delala korake, ki jih brez njiju najbrž ne bi. Dragana in Maruša, super tim sta, verjamem, da bosta naredili še več takšnih programov, ki bodo širila obzorja uporabnikov…

Zdenka Kavčič

Sama izvedba dogodka eFacilitator mi je odprla oči. Tako bi moral tudi sam voditi podobne dogodke. Imeli sta odlično pripravljeno strukturo po dnevih. Vsak dan posebej je bil skrbno načrtovan in voden. Iz vajinega načina dela se vidi, da vesta kaj govorita in da imata izkušnje na osnovi katerih sta tudi nam pokazala kako se facilitira dogodek in skupino. Dobil sem tudi veliko namigov, orodij ter idej. Tudi udeleženke so bile zelo odprte in pripravljene sodelovati. Skratka celoten vtis je več kot odličen. Hvala vama.

Udeleženec programa eFacilitator