Sodobni izobraževalni trener – podrobnosti o izvedbi

Rezultati, vpetost udeleženca v proces izobraževanja, (takojšen) prenos v prakso, znanje za trajnostne rezultate, podpora …

To so besedne zveze, ki ste jih lahko velikokrat slišali tako na predstavitveni delavnici kot tudi v najinih objavah – ko sva govorili, kako je vse to potrebno, če želite pripraviti in izvesti UČINKOVITO izobraževanje (ne glede na to ali gre za klasično ali online izvedbo)

Torej, kako pa bova vse to vpeljali in zagotovili tudi sami v naši Train The Trainer akademiji: SODOBNI izobraževalni trener?

POSTOPNOST:

 • Ni naključje, da sva program razporedili skozi 4 mesece (od februarja do junija) – pri treniranju veščin priprave in izvajanja delavnic, seminarjev gre namreč za proces. Pa ne samo zaradi obilice praktičnih primerov facilitatorskih tehnik in drugih metod, ki jih bomo spoznavali, pač pa tudi zaradi tega, ker morate vmes zadeve malo “prespati”, jih ozavestiti, doživeti kak aha-moment tudi izven srečanj. Tako bomo zagotovili, da ne boste samo dobili kupa informacij, pač pa predvsem kup veščin.
 • Postopnost in čas med moduli pa prinašata še eno dobro stvar: da vsako naučeno tehniko, orodje lahko po srečanju tudi preizkusite na lastnem programu oz. pri lastnem delu, pri lastnem izvajanju delavnic, seminarjev. In če nekaj ne deluje ali če se vam kje zalomi, vam bo tekom programa na voljo podpora (glej naslednjo točko).
 • 4-mesečno obdobje pa prinaša tudi dovolj časa, da lahko dejansko tudi delate na razvoju lastnega programa. Če že imate svoj lasten program (delavnico, akademijo …), boste tako lahko postopoma svoj program nadgrajevali in dopolnjevali dalje (ali pa ga celo izgrajevali od začetka). In če še nimate lastnega programa, bojo 4-je meseci ravno dovolj časa, da v miru delate na razvoju.
 • Gre za 5 modulov v obsegu skoraj 50 andragoških ur.

PODPORA:

 • Že v prejšnji točki sem omenila, da vam bova s soTrenerko pa tudi z ostalimi udeleženci na voljo za podporo tudi med programom. Tekom akademije bova tako odprli eOkolje (izkoristili bova seveda sodobno izobraževalno tehnologijo in postavili spletno učilnico), v katerem vam bomo na voljo za izmenjavo izkušenj in suport tudi med samimi srečanji v živo. Tako bomo lahko zagotavljali, da bo tudi prenos v prakso stekel kar se da tekoče.
 • eOkolje pa predstavlja hkrati tudi prostor za dodatno znanje in boljši izkoristek programa. Ker želiva čas, ki ga prebijemo skupaj, čim bolje izkoristiti za praktične namene, se bova s pomočjo eOkolja občasno poslužili tudi “obrnjenega učenja” (flipped classroom/ learning) in tako praktično prikazali, kako izkoristiti sodobno tehnologijo, da deluje v prid vam in vašim udeležencem. Tako vam bojo v eUčilnici tekom programa na voljo še dodatni viri in kak posnetek dodatne razlage.
 • Tisti, ki boste pa želeli, pa se boste na tak način lahko naučili pripraviti tudi lastna video izobraževanja – že kar tekom programa.
 • Priporočava 2 – 3 ure med posameznimi moduli (torej približno 10 ur na celoten program) udeležbe v eOkolju + dodatne ure za vse, ki boste želeli usvojiti tudi veščino priprave spletnih video izobraževanj.

PRENOSLJIVOST ZNANJA:

 • Na samih srečanjih “na terenu” bomo dajali poudarek facilitaciji in pripravi ter izvedbi klasičnih izobraževanj. Online srečanja pa bomo izkoristili, da bomo vadili, kako usvojeno znanje prenesti na drug “sistem”. Tako bomo na eDelavnicah v živo spoznali in preizkusili kar 5 načinov izvajanja online delavnic:
  1. malo manj interaktivna srečanja “na tiho” ali “kako varno in nezahtevno začeti z interaktivnimi online delavnicami”
  2. upravljanje in komunikacija na srečanjih z vklopljeno kamero in zvokom
  3. brejnstorming online srečanja v živo (primerno tudi za strateške mitinge in druge vrste “workshop-ov”)
  4. srečanja, ki vključujejo sodelovalno učenje znotraj online okolja in/ ali aktivno delo izven online okolja
  5. druge vrste eSrečanj, kot so pogovorne urice za dodaten suport, Q&A seje in podobno
 • Gre za 4 srečanja v obsegu skupaj 8 andragoških ur.

REZULTAT:

Mislim, da ni dileme: želiva, da tudi vi sami znate izpeljati delavnico ter zmoderirati eSrečanje v živo (in ne da le veste, kako se to naredi).

Čeprav se bomo na to pripravljali tekom celotnega programa skupaj, vam bova še dodatno na voljo za eno uro INDIVIDUALNEGA posveta – opravimo kar na daljavo (pol ure z vsako trenerko).

NADALJNJE IZOBRAŽEVANJE:

Da pa boste dobro izpilili tudi svoje veščine online izobraževanj, pa vam dodava še dva programa – v popolnoma online izvedbi:

 • eTečaj o pripravi in izvedbi video izobraževanj oz. spletnih tečajev – gre za primer, kjer boste lahko iz prve roke preizkusili, kako delujejo avtomatizirani programi ter se hkrati še izpopolnili na področju priprave online gradiv.
 • eŠola eFacilitiranja: vsem omogočiva, da se pridružite v naslednji VODENI izvedbi eŠole eFacilitiranja oz. online programu, v katerem se učimo upravljanja z različnimi eOrodji, platformami in postavljamo lasten online program. Izvedba predvidoma september do december 2020 (omogočen pa takojšen dostop do avtomatizirane izvedbe).
 • Gre za programa, ki dodatno prinašata še za več kot 40 ur izobraževanja.